Pentusuunnitelmat


Pentuja suunnitelmissa vuodelle 2024


 



Meillekö Pianata's pentu?

Pennut kasvavat meillä tavallisessa kotiympäristössä ja niiden kanssa puuhaillaan päivittäin. Pentujen kanssa ulkoillaan, niitä totutetaan käsittelyyn, autoillaan jne. Ensimmäiset 3 viikkoa pennut ja emo asuvat kanssani makuuhuoneessa ja emolle annetaan täysi rauha keskittyä pentujen hoitoon. 3 viikon jälkeen pennut muuttavat "pentuhuoneeseen", jossa niillä on enemmän tilaa touhuta. Tässä vaiheessa (noin 4 viikon kohdalla) päästän myös meidän muita koiria tutustumaan pentuihin mikäli emo sen sallii. Pennut pääsevät myös vapaaksi koko asuntoon, kun olemme itse kotona. Valvomatta en anna muiden, kuin emän olla pentujen seurassa. Teen pääsääntöisesti etätyötä, joten pennut eivät ole valvomatta juurikaan. Pentujen tilaan lisätään ja vaihdellaan virikkeitä pentujen kehityksen mukaan. Pallomeri ja tasapainolauta ovat olleet tähän asti joka pentueen suosikki virikkeitä. Pennut luovutetaan meiltä 7-8 viikkoisina, kolmesti madotettuna, eläinlääkärin tarkastamana ja siruttamana. Pentu saa mukaansa pentupaketin ja kattavat hoito-ohjeet.

Jokainen pentue on hyvin tarkkaan harkittu ja suunniteltu. En teetä pentueita vain myyntitarkoituksessa, vaan jokaisesta pentueesta on tarkoituksena saada jatkoa jalostustyöhön. Meillä on melko paljon sijoituskoiria, jotta on varaa valita ja pystyn myös matalalla kynnyksellä jättämään sellaiset koirat pois jalostuksesta, joiden katson olevan syystä tai toisesta epäsopivia jalostukseen. Haluan pitää kotona asuvan lauman maltillisena, jotta jokaiselle koiralle riittää varmasti tarpeeksi yksilöllistä huomiota. Vaikka kennelliitto salliikin viisi pentuetta yhdelle nartulle, niin itse en näe perusteltua syytä teettää yhdellä nartulla enempää, kuin 2-3 pentuetta. 


Meille tärkeintä on, että päätös koiran hankkimisesta on harkittu ja se hankitaan rakkaaksi perheenjäseneksi. Koiraa hankkiessa tulee olla etukäteen mietitty mahdollisia ongelmatilanteita ja varautua yllättäviin eläinlääkärikuluihin (suosittelen vakuutusta). Harrastuspakkoa minkään lajin suhteen ei ole, mutta koiran parasta ajatellen toivon, että koiraa aktivoidaan ja peruskoulutetaan. Harrastusaktiivisuuden katson kuitenkin eduksi valitessani koteja pennuille. Toivon myös, että koira käytetään aikuisena virallisissa terveystutkimuksissa (silmät, polvet, lonkat, kyynärät). Tilanteen mukaan pyrin tapaamaan uuden kodin jo ennen pentujen syntymää, jotta voimme kunnolla keskustella ilman, että söpöt karvapallerot ovat viemässä huomiota muualle. Pentuja saa (ja pitää :D ) tulla katsomaan noin neljän viikon iästä alkaen. Toivon, että pentujen uudet kodit pitävät minuun yhteyttä ja kertovat kuulumisia. Tämä ei tarkoita, että pitäisi jatkuvasti viestitellä, mutta en halua, että kadotan kokonaan yhteyden. Minulta saa tietysti myös pyytää apua ja kysyä neuvoja läpi koiran elämän. 


Vieläkö vaikuttaa siltä, että olisimme hyvä kasvattaja - kasvatinomistaja match?


Mikäli pentu meiltä kiinnostaa, niin tässä hieman vinkkejä yhteydenottoon!


Paras tapa ottaa yhteyttä on kirjoittaa sähköpostia.  Toki sitten juttelemme myös puhelimessa ja kasvotusten. Ensimmäiseen yhteydenottoon sähköposti on siksi paras, koska sinne jää minulle talteen teidän perustiedot ja samalla myös yhteystiedot. Vastaan jokaiseen asialliseen kyselyyn, joten mikäli olet lähettänyt minulle sähköpostia, etkä ole saanut vastausta, niin olethan yhteydessä vaikka puhelimitse, viesti on saattanut mennä roskaposteihin. Toki minulle voi myös soittaa, mutta pyydän laittamaan perustiedot sähköpostilla joka tapauksessa. 

Ensimmäisessä viestissä toivon teidän kertovan ainakin itsestäsi ja perheestäsi perustiedot, esim. keitä olette, millä paikkakunnalla asutte, kuuluuko perheeseen minkä ikäisiä lapsia? Entäpä muita lemmikkejä, mitä lajia, minkä ikäisiä? Onko teillä aiempaa kokemusta koirista, mikäli on, niin minkälaista? Kuinka olette päätyneet juuri mittelspitz rotuun ja onko teillä aiempaa kosketuspintaa tähän rotuun? Oletteko esimerkiksi tavanneet mitteleitä livenä? Minkälaista koiraa etsit? Onko haaveissa harrastaa koiran kanssa? Oletko sitoutunut tutkituttamaan koiran virallisesti aikuisena (polvet, silmät, lonkat, kyynärät: kustannus n. 300+ euroa)?

Ja mikäli mielessä on kysymyksiä minulle, niin jo ensimmäisessä yhteydenotossa sopii rohkeasti kysyä! 


pianatasmittelspitz@gmail.com

Siru Rajala p. 050 536 6088