Meistä

Hei! Olen Siru Rajala, aktiivinen koiraharrastaja Tampereelta. 

Eläimet ovat olleet osa elämääni aina. Lapsena/nuorena harrastin aktiivisesti ratsastusta ja meillä on ollut oma hevostalli. Omia hevosia on ollut parhaimmillaan (=pahimmillaan) seitsemän. Perheessämme oli myös koiria, mutta varsinainen koiraharrastus alkoi vasta ensimmäisen oman koiran myötä. Koiraharrastus vei minut täysin mukanaan ja lopulta hevosharrastus sai jäädä pois, sillä aika ei yksinkertaisesti riitä kaikkeen.

Hankimme mieheni kanssa ensimmäisen mittelspitzin 2008. Muska oli arkuutensa vuoksi hyvin opettavainen koira. Vaikka hänen kanssaan ei ollut kovin helppoa, niin olen silti ikuisesti kiitollinen kuinka paljon hän meille opetti. 

Mittelspitz rotuun päädyimme sen sopivan koon ja monipuolisuuden vuoksi. Halusimme pienen koiran, joka ei ole kuitenkaan liian pieni. Koiran tuli myös näyttää koiralta, halusin normaali rakenteisen koiran, jolle ei ole jalostettu ääripiirteitä. Rodun tuli olla myös perusterve ja säänkestävä. Mittelspitz ei ollut tuohon aikaan vielä yhtä suosittu, kuin nykyään, mutta en yhtään ihmettele rodun nopeaa suosion kasvua.

Olin kiinnostunut näyttelyistä, tokosta ja agilitystä. Ajatuksena oli jo alunperin hankkia vähintään kaksi koiraa, sillä onhan niistä mukavasti seuraa toisilleen. Koska Muskan kanssa harrastaminen oli hieman rajoittunutta, niin toisen koiran hankinta tuli ajatuksiin melko nopeasti. Maisa saapui meille 2009.

Maisa osoittautui mitä mainioimmaksi harrastuskaveriksi ja se myös menestyi näyttelyissä paremmin, kun osasimme odottaa. Maisa oli myös luonteeltaan mukavan tasapainoinen. Maisasta tuli kennelimme kanta narttu, enkä parempaa kantanarttua olisi voinut toivoa. Maisa on emona meidän A- ja B-pentueille, joista A-pentue toimii melko pitkälti nykyisen kasvatustyömme pohjana. Maisan kanssa harrastimme näyttelyiden lisäksi agilityä (mini3) ja tokoa.


Maisan ensimmäisestä pentueesta kotiin jäi kasvamaan pentueen ainoa narttu, Pai. Olimme jo etukäteen päättäneet, että mikäli pentueeseen syntyy narttu, niin se jää kotiin. Tämäkin oli jonkinlainen unelmien täyttymys saada kotiin oma kasvatti. Koira, jonka elämää on päässyt seuraamaan läheltä aivan ensihetkistä asti.

Pai on koira, joka on täyttänyt meidän villeimmätkin unelmat harrastusrintamalla. Sen kanssa olen päässyt kokemaan mm. agilityn SM-kisat ja Cruftsin ryhmäkehän. Pain vekkulin luonteen vuoksi meillä ei ole tylsiä päiviä ollut :D

Nykyiseen laumaamme kuuluu Pai, Pain tytär Kevin ja Kevinin tytär Stan.

Kasvattajan peruskurssin olen suorittanut 2009 ja kasvattajan jatkokurssin 2010. Olen myös Kennelliiton kehätoimitsija ja Junior Handler -tuomari.

Opiskelen parhaillaan ulkomuototuomariksi.

Toimin Suomen mittelspitz yhdistyksen hallituksessa ja jalostustoimikunnassa.

Kasvatusideologiastani pääset lukemaan Pentusuunnitelmat -sivulta.